minden, ami marketing és sales

Marketingarc

A támadás folytatódik

2016. február 01. - Héjj Szilárd Marketingarc

6d91714aae.jpgA Facebook folytatja támadását az abszolút egyeduralomért, a legfrissebb újításával, a Szolgáltatások füllel, amellyel még inkább weboldalszerűvé válik egy Facebook oldal. Szolgáltatásokkal próbálja kiváltani az egyes honlapok szolgáltatás menüpontját, ráadásul úgy teszi ezt, hogy ez abszolúte lehet hatékony is, persze, nem minden vállalkozás esetében. 

 

De nézzük, hogyan is kell használni a Szolgáltatások fület a Facebook oldalak esetében. A fülecske a többi fül között található a borítókép alatt, mutatom:

marketingarcszolgaltatasok.jpg

Miután rákattintottunk a Szolgáltatások fülre az alábbi felülettel találkoznak az oldalak adminjai: 

szolgaltatasokleiras.jpg

Bekarikáztam a képen, a bevezetőt, amit írhatunk a szolgáltatásainkhoz. Én ide valami frappáns mondatot ajánlok, amely kötődik a cégünk szolgáltatásához. Jól kell sáfárkodjunk a karakterekkel, csak maximum 40 betűből álló szöveget írhatunk. Miután megírtuk a bevezetőt jöhetnek a Szolgáltatásaink, kattintsatok az Add a Service-re. Minden egyes szolgáltatásunknak lehet egy neve, ami maximum 40 karakter, minden szolgáltatásunknak megadhatjuk az árát, és az összes szolgáltatásunkhoz adhatunk egy bővebb leírást 200 karakterben, és a legtutibb, hogy mindegyikhez tudunk képet feltölteni. Így még látványosabb lehet a Szolgáltatásaink rész. 

Fontos! Ahhoz, hogy lássák a Facebook oldaladra látogatók a szolgáltatásaidat, ahhoz közzé kell tenni. A Közzétéve gombra kattints, és akkor jelenik meg, ha  kék színben pompázik a Közzétéve előtt, így:

kozzeteve.jpg

 Felvetődhet a jogos kérdés, hogy miképp jelennek az oldalon a szolgáltatásaink. A Facebook oldalunk idővonala felett jelenik meg, egyszerre maximum három szolgáltatást tudunk megjeleníteni. Ahogy a képen is látszik, a kis bevezetőnk, és szolgáltatás olvasható, aki a többire is kíváncsi annak kattintania kell az Összes-re. 

idovonalon.jpg

 Természetesen bármikor tudunk változtatni az egyes szolgáltatásainkon, sőt törölni is tudjuk őket egyenként. Ha komolyabb változtatásokat hajtunk végre egyes pontokon, akkor javaslom, hogy addig vonjuk vissza a szolgáltatásaink közzétételét. Fentebb írtam, hogy megadhatjuk a szolgáltatásaink árát is, de nem kötelező, anélkül is megjelennek. 

Első blikkre hasznos dolog a Szolgáltatások lapfül, hiszen strukturáltabban tárhatjuk a szolgáltatásainkat a facebookozók felé. Elsősorban azok a szolgáltatók számára nagyon hasznos, akiknek nincsen weboldaluk, de fontosnak tartják a Facebook kommunikációt, a Facebook-on való megjelenést.  

És igen, véleményem szerint ez egy újabb nyomulás, támadás a Facebooktól a többi online felület felé, és talán nemcsak a közösségi média felületek felé. Ezzel a lépéssel "weboldalasítják" még jobban a Facebook felületét, és azt az érzetet kelthetik egyes vállalkozókban - akik eddig is már hajlottak afelé, hogy minek weboldal, ha van Facebook oldala a cégnek-, hogy tényleg elég lehet a Facebook. Pedig! Nem így van! Ez egy hiú ábránd, egy rossz gondolat. 

Egy biztos, egy hasznos dolog, kíváncsi vagyok, hogy lehet-e majd külön hirdetni a szolgáltatásokra-e vagy sem, mert úgy még izgalmasabb a dolog. 

Remélem, hasznosnak találtátok a bejegyzésemet, ha igen, lájkoljátok, és osszátok meg az ismerőseitekkel. 

A bejegyzés trackback címe:

http://marketingarc.blog.hu/api/trackback/id/tr598345110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

dr.gubó 2016.02.02. 09:10:12

szia, javasolnék valami hétköznapibb fontot a szövegekhez, ezt elég nehéz olvasni szerintem.

Héjj Szilárd Marketingarc · http://marketingarc.blog.hu 2016.02.02. 09:10:59

@dr.gubó: Köszönöm! Jogos észrevétel! Azt hiszem, hogy váltanom kell!
Tetszenek az anyagok?